pmc-hoeksche waard logo

Fitkids

 
Vanaf januari 2018 start Paramedisch Centrum Hoeksche Waard met het programma Fitkids. Fitkids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een beperking of chronische/langdurige aandoening.
Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor kinderen met een beperking of een langdurige/chronische aandoening. Het programma is geschikt voor kinderen met bijvoorbeeld een scoliose, autisme, astma, het Syndroom van Down, een hartafwijking, vermoeidheidsklachten of voor wie het sporten in reguliere setting net iets moeilijker is dan voor anderen. De lessen bestaan uit een fitnesstraining, waarbij gebruik gemaakt wordt van de verschillende fitnessaparaturen, en een sport- en spelgedeelte wat in groepsverband wordt uitgevoerd. Tijdens de Fitkidslessen wordt er niet alleen gewerkt aan de fysieke gezondheid van kinderen, maar ook aan de mentale en sociale gezondheid. Fitkids is een goede eerste stap om in beweging te komen, waarbij zij gedurende het programma hun eigen talenten leren ontdekken, plezier krijgen in bewegen en, indien mogelijk, uiteindelijk doorstromen naar een reguliere sportvereniging.
Het Fitkidsprogramma bij het Paramedisch Centrum Hoeksche Waard vindt plaats op vrijdagmiddag van 16.15-17.15 uur in Klaaswaal. Onder begeleiding van de kinderfysiotherapeut en een Fitkids begeleider zullen de kinderen op eigen niveau in groepsverband sporten.
 
Kosten en deelname
Voor meer informatie kunt u terecht bij het volgende teamlid:
Chanouk Hoogmoed