pmc-hoeksche waard logo

PlusFit

 
Wilt u in groepsverband uw gezondheid onderhouden, spieren versterken, coördinatie en evenwicht trainen? Neem dan deel aan ons nieuwe 65+ gym: PlusFit!
Voldoende beweging is voor iedereen belangrijk en zeker ook voor ouderen. In augustus 2017 is een nieuwe beweegrichtlijn ontwikkeld om de beweegnorm voor ouderen weer te kunnen geven. Deze beweegrichtlijn bestaat uit vier verschillende punten:
  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter;
  • Beweeg minstens 150 minuten per week op matig intensief niveau verspreid over diverse dagen (langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel);
  • Voer minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten uit, gecombineerd met balansoefeningen;
  • Voorkom veel stilzitten
Om de gezondheid van de ouderen te bewaren is het belangrijk dat zij voldoen aan bovengenoemde beweegrichtlijn. Het nieuwe 65+ gym ‘PlusFit’ bij het Paramedisch Centrum Hoeksche Waard speelt in op deze nieuwe beweegrichtlijn door verschillende oefeningen, gericht op conditie, spierversterking en balans, aan te bieden. De oefeningen zijn laagdrempelig en kunnen aangepast worden op verschillende niveaus, waardoor het voor iedere oudere toegankelijk is.
PlusFit vindt plaats op dinsdagochtend 10.00-11.00 uur en op donderdagmiddag van 14.45-15.45 uur en van 15.45-16.45 uur in Klaaswaal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen door te bellen naar 0186-571447 of stuur een email naar